joi, 30 octombrie 2008

Apa , muzica si ganduri

Apa preia gandurile si sentimentele noastre!

In ultimii 20 de ani s-au facut multe studii si experimente pentru a se cunoaste efectele terapiilor cu apa. Cele mai spectaculoase rezultate le-a obtinut japonezul Masaru Emoto, care a ajuns la concluzia ca: "Apa este un element viu, capabil sa interactioneze cu ambientul si cu fiintele vii. Apa ne percepe sentimentele, emotiile, cuvintele, rugaciunile, (asculta) muzica si reactioneaza in mod divers la acesti stimuli."
Pe scurt, Masaru Emoto a pus apa distilata intr-o eprubeta, dupa care, in apropierea ei, diferite persoane au rostit cuvinte senine si blande precum "mama", "iubire", "inger", "multumire".
Dupa ce a inghetat apa din eprubeta, a fotografiat cristalele care luasera forme armonioase, geometrice. Aceeasi apa a fost, dupa aceea, supusa unui "tratament" cu cuvinte dure si negative de genul: "razboi", "moarte", "sange", "demon". Cristalele obtinute dupa inghetare erau complet diferite, devenisera asimetrice, contorsionate, scurte, parca erau speriate si devastate.
Acelasi experiment a fost facut folosind de data aceasta muzica. Atunci cand apa a "ascultat" Mozart, Vivaldi, Schubert, Beethoven s-au obtinut cristale de o frumusete si culoare divina. Cand apa a "ascultat" muzica hard rock si heavy metal cu texte dure si violente, cristalele obtinute pareau sa fi explodat, erau rupte si strivite. Imediat dupa acest tratament dur, apa a fost pusa sa "asculte"muzica pop despre dragoste, de exemplu melodia "Yesterday" a Beatles-ilor si cristalele si-au revenit, devenind din nou extrem de armonioase.
Experimentul respectiv a fost confirmat si de cercetarea apei din sanctuarul crestin de la Lourdes care, dupa inghetare, prezenta tot forme gometrice, armonioase si frumoase.
Cum credeti ca reactioneaza cele 70 de procente de apa din organismul unui om care supus tot timpul unor stimuli negativi? Nu e de mirare ca organismul omului respectiv se imbolnaveste. Acum ne este mai usor sa intelegem de ce toate religiile mari ale lumii pun accent pe cultivarea emotiilor si gandurilor pozitive si au creat meditatia prin rugaciune.
__________________
Sursa: Forum de spiritualitate .Mai multe detalii pe www.masaru-emoto.net/ unde exista si pagina in romaneste,http://www.masaru-emoto.net/rumanian/romdiaryp.html si pe http://www.hado.net/unde se gaseste o prezentare deosebita a subiectului.In romaneste a aparut si una din cartile lui Masaru Emoto "mesajul apei" la editura Adevar Divin din Brasov.


Cristal de apa ce a ,,ascultat " Cvintelul pentru clarinet K.581 de Mozart



Reactia apei la "You Make Me Sick, I Will Kill You"


Apa dupa Thank You (Multumesc)

Reactia la muzica Heavy Metal

4 comentarii:

Laura spunea...

Halloween fericit! ;)

Mihaella Gheorghiu spunea...

eddie,imagineaza-ti cum e in noi....

Oana Dima spunea...

Foarte interesant ceea ce am citit;eu stiam de un experiment cu florile, un cercetator uda in fiecare dimineata florile si punea o anumita arie clasica... a inceput cu Beethoven, apoi Mozart, etc. Florile erau mai frumoase ca niciodata. A reluat experimentul numai ca a schimbat genul muzical, a pus heavy-metal... ce crezi ca s-a intamplat cu florile? S-au vestejit si dupa cateva ore au murit. Se poate aplica si la om?

Toate cele bune si o seara linistita!

Tzuca Bufnitzuca spunea...

@Eddie,
eu vreau sa il cred pe nenea ala care zicea ca ,,omul e bun de la natura dar societatea il corupe " .Asa ca ,depinde de noi in compania caror oameni ne petrecem timpul , ce muzica alegem sa ascultam si cum reusim sa ne modelam. Trebuie doar sa vrem.


@Laura,
am fost cam dezamagita sa constat ca mai pe nicaieri nu s-a simtit spiritul zilei de Hallowen. Ma asteptam la ceva special insa anul acesta a cam trecut pe langa noi aceasta sarbatoare.

@Deona,
Bine ai venit .Si pe blogul Michaellei o sa gasesti un filmulet interesant care are legatura cu acest subiect .