miercuri, 15 octombrie 2008

,,Daca cineva nu te iubeste asa cum ai vrea tu , nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul".

Dar la ce bun???

9 comentarii:

Mihaella Gheorghiu spunea...

important e ca este iubire si asta e tot ce conteaza....sa invatam sa facem distintie intre iubire,atractie fizica si sex.atunci cand exista iubire se poate naste o prietenie sau o relatie pentru toata viata.atunci cand exista doar atractie fizica poate aparea iluzia iubirii si o relatie ce tine doar cativa ani.
deci,daca cineva nu ma iubeste asa cum vreau eu,dar ma iubeste din suflet nu are rost"la ce bun?".daca as gandi acest"la ce bun?",atunci trebuie sa ma analizez caci la mine e problema de intelegere.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Mihaella,

Comentariul tau necesita din partea mea un raspuns mai amplu si nu cred ca o sa reusesc sa il dau azi .
Nu o sa las insa subiectul nelamurit:).

Anonim spunea...

sa inteleg ca scartie:P

Adela spunea...

Da, buna intrebare. Cred ca din nefericire, a iubi nu e de ajuns. Si de multe ori, tocmai de aia, pentru ca nu suntem iubiti cum vrem noi, parasim, fugim, ne despartim. Iubirea e prea greu de inteles, si am putea vorbi ore in sir pe tem asta. Ideea e ca iti dau dreptate, intr-un fel.

elena spunea...

Fiecare are, desigur dreptul la opinie, experienta mai vasta sau mai putin vasta ne face sa privim insa lucrurile mai mult sau mai putin obiectiv, mai mult sau mai putin corect. Cine a avut nenorocul sa se loveasca de tot felul de relatii care nu au mers, stie ca nu e suficient sa existe iubire, ci iubirea aceea trebuie sa corespunda cu ceea ce are nevoie celalat, cu ceea ce-si doreste. Ideea ar fi ca iubirea are forme variate (si nu ma refer la sex) determinate de caraterul, temperamentul, educatia, conditia sociala si materiala si multe altele care nu-mi vin in minte acum si dintre toate, fiecare alegem ceea ce se potriveste mai bine sufletului nostru. In definitiv, iubire este persoana persoana din fata noastra. (Daca nu suna coerent, promit sa clarific pe undeva)

spera spunea...

Da, am constatat şi eu că există o pereche a fiecărui lucru şi a fiecărei fiinţe, dar nu musai pe aceeaşi traiectorie...

Laura spunea...

Exista iubiri si iubiri. Dar exista doar o singura IUBIRE. A o gasi pe acesta din urma e deja chestiune de noroc.

Anonim spunea...

Laura, nu cred ca e vorba de noroc.. conteaza disponibilitatea noastra de a o vedea.. omul prin natura lui nu este multumit.. deci poti sa ai adevarata iubire in fata si sa nu o recunosti..

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Raspundem cititorilor:D :

Citind comentariile voastre, mi-am spus ca fiecare are dreptate cate putin, in felul lui.

Acum vreo 3 luni, stand la o discutie cu un bun amic, ma bucuram de faptul ca eu nu urasc pe nimeni . La care el mi-a atras atentia prieteneste : Da, dar tu nici nu iubesti pe cineva!
In ,,apararea " mea i-am amintit ca eu imi iubesc mama ( familia ) si ca aceasta iubire nu-mi poate fi luata niciodata sau nu poate fi distrusa de nimeni si imi iubesc prietenii ( cu toate ca n-as numi-o iubire ci mai debraga atasament fata de persoane pe care le respect, care-mi sunt alaturi ,care ma sustin moral iar prietenia noastra a rezistat in timp tocmai pentru ca au stiut/simtit in ce mod sa-mi fie aproape ).
Ma cunoaste destul de bine amicul meu si avea el dreptate daca se referea doar la acea iubire pentru iubit.

Iubirea este un sentiment inaltator si e o binecuvantare sa poti fi cuprins de acest sentiment.
In acest context sunt de acord cu Mihaella ca intrebarea ,,La ce bun? “ nu–si are rostul .
Iubirea ar trebui sa fie neconditionata , sa te bucure faptul ca te patrunde si doar asta sa conteze.
Dar persoana fata de care eu am aceste sentimente poate fi indiferenta , nu are nevoie de iubirea mea .Nu pot sufoca pe cineva ,impunandu-i sentimentele mele doar pentru ca acestea sunt sincere si eu vreau lucrul asta .Mai trebuie sa simta si ea .In aceasta situatie , nu pot decat sa ma resemnez , sau sa incerc sa transform acele sentimente in prietenie ( dar multi stiti cat de greu este sa fii prieten cu o persoana pe care ai iubit-o) .

Dar eu ma refeream la situatia inversa.
Nu la faptul ca eu ofer si nu mi se raspunde in acelasi mod ci la faptul ca cineva ma iubeste din tot sufletul ,dar nu in felul in care am eu nevoie sa fiu iubita .Ce sa fac eu cu aceasta iubire ?
Unele persoane nu accepta doar prietenia .Totul sau nimic.
Da, poti face usor confuzia intre atractie fizica si iubire dar nu la nesfarsit.
Dar , Eddie, eu cred ca de la atractia fizica incepe totul .
Sagy, stiu ca-ti doresti sa scartaie dar pana ajungi tu de la Suceava …:p.
Ade,ma bucur ca m-a inteles cineva:D.
Elena, ,,alegem ce se potriveste mai bine sufletului nostru” . Multi ar spune ca suna cam egoist formularea si ca nu ne pasa de cei din jur.
Nu sunt categorica si nu rad de pe lista tot ceea ce e contrar asteptarilor mele ci am rabdare si incerc sa inteleg si sa fac compromisuri , insa , la urma urmei daca accept ceva ce simt ca nu e potrivit, nu fac decat sa ma complac intr-o situatie de pe urma careia o sa am de suferit atat eu cat si persoana respectiva.

Spera, poti gasi multe lucruri in comun cu alta persoana sau care sa te completeze si sa te faca sa crezi ca esti pe aceeasi lungime de unda dupa care, drumurile se bifurca.

Laura, eu tot cred ca tine de voia Domnului in a alege momentul in care sa apara ACEA IUBIRE, SINGURA, ULTIMA.

Sagy, daca esti implicat intr-o alta poveste sau inca nu ai renuntat sa te gandesti la fosta relatie, poate sa vina marea iubire sa te bata pe umar ca nu ai recunoaste-o .Am ajuns la concluzia ca atunci cand cauti pe altcineva, trebuie sa te rupi de trecut si sa fii impacat cu tine. Atunci poti vedea clar.