joi, 25 decembrie 2008

Nasterea Domnului

Ora 2 dimineata si nu pot sa dorm gandindu-ma ca azi se naste Mantuitorul nostru.

Ascultând istorisirile minunate din Sfânta Evanghelie despre cele petrecute în noaptea sfântă a Naşterii, simţim în inimile noastre o tainică chemare de a porni cu cugetul pe urmele magilor de la Răsărit, cu ochii aţintiţi spre steaua călăuzitoare spre Betleem, unde s-a născut Hristos. Acolo, în peşteră, în ieslea cea săracă, Pruncul nou-născut a venit pe Pământ să sfinţească pe om, să-l facă sălaş dumnezeiesc.
Împreună cu păstorii auzim şi trăim şi noi frumuseţea fermecătoare a cântării îngereşti:
„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”.

Aceste sfinte întâmplări din Betleem trezesc în sufletele noastre în primul rând recunoştinţă pentru nemăsurata dragoste a Tatălui Ceresc faţă de noi, oamenii, şi pentru marea jertfă pe care a făcut-o prin Fiul Său ca să ne mântuiască.

„Ziua de naştere a Domnului este ziua de naştere a păcii”, spune un sfânt părinte al Bisericii, întrucât Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ ca să împace pe om cu Dumnezeu şi pe oameni între ei. O frumoasă cântare bisericească îndeamnă:

„Hristos se naşte, măriţi-L!

Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L!

Hristos pe Pământ, înălţaţi-vă!”

Preot Octavian Mosin


2 comentarii:

Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tzuca Bufnitzuca spunea...

Paul,atat de emotionant .Eu nu pot decat sa-mi inchipui cat de frumos poate fi sa mergi cu colindul iar cei care te primesc sa cante impreuna cu tine.Aveam si noi un grup de colindatori mai in varsta care venea in fiecare an si in timp ei au devenit pentru mine vestitorii nasterii Mantuitorului.
Intr-adevar ,suntem ocupati pana peste cap cu pregatiri de Craciun si pierdem din vedere semnificatia sarbatorii.Si nu constientizam ca pentru a-L primi cum se cuvine pe Iisus ,ar trebui sa lasam de-o parte rautatile si sa ne impacam unii cu altii .