luni, 7 decembrie 2009

3 - 3


Mami, mâine plec la munte cu prietenii mei.
Cu ce ?
Cu maşina mea
Nu-mi place.
Păi pe tine nu te-am invitat .

Ce voia a să spună e că se îngrijorează de câte ori pornesc la drum cu maşina mea mai ales când e vreme rea dar şi ea ştie că glumesc când dau astfel de răspunsuri şi nu se supără. Ne permitem.

Zi începută deplorabil: nesincronizare la întâniri, telefoane ocupate, trafic peste aşteptări. Un popas după serpentinele Posadei unde ,,oştile " au stat faţă-n faţă şi o parte din nelinişte s-a risipit. Fetele nu se cunoşteau între ele şi nu îi ştiau nici pe băieţi. E delicat să aduci laolaltă mai multe persoane, să te mulezi după dorinţele tuturor, să împaci micile nemulţumiri .Singura verigă de legătură între ei eram eu, făcându-mă într-un fel responsabilă pentru reuşita unei zile frumoase. Numai că la căldurică şi o cafea, odată cu dezmorţirea mânilor s-a spart şi gheaţa invizibilă a unui decembrie blând şi ne-am trezit în discuţii prietenoase şi hilizeli fără griji, subliniind la un moment dat că nu aveam de ce să ne grăbim să ne întoarcem pentru că nu ne aştepta nimeni acasă. Privind către Castel i-am invitat la prânz la o masă lungă de lemn, stând ţanţoş în scaunele cu spătare înalte unde servitorii ne-ar fi adus prepeliţe, ficat de gâscă şi un vin vechi. A. a spus că nu sunt îmbrăcaţi corespunzător iar N., pasionatul nostru de istorie, ne-a stricat visul informîndu-ne că băruleţul ăsta în care ne savuram cafeluţa de sâmbătă era locul în care stăteau odinioară slugile regelui Mihai. Am glumit, gandindu-ne că de fapt şi noi suntem un soi de slugi la diverse persoane.

Apoi, am pus pe masă problema mea cea ma stringentă: eu cu cine votez? Nu am fost mulţumită de prestaţia unuia dar nu mă încântă nici personajele cu care se întovărăşeşte celălalt. Ca un amănunt minor : M.G. îi face cadou contracandidatului o carte de bune maniere dar soţia întoarsă din pauza la dezbatere se apucă să se rujeze în faţa camerelor de luat vederi.

Motive nostime ale lui C. împotriva lui T.B.: pentru că e urât, pentru că pe timpul lui a fost concediat, pentru că M.G. crede cu tărie că poate face schimbări iar lui T.B. îi place tăria.Una peste alta fiecare dintre ei ştia cu cine să (nu)voteze, numai eu speram într-o revelaţie salvatoare ca să nu mă simt vinovată pentru soarta ţării încă 5 ani.

O ,,cârciumă" cum ne place nouă să numim un restaurant decent (cu toate că ne-am fi dorit un locşor mai mic, mai intim) , cu nişte preţuri incredibil de mici, de ne aşteptam ca la aducerea notei să ni se spună că de fapt meniul nu fusese actualizat de trei ani (mulţumim prietenei noastre O. pentru pont) şi Moş Nicolae care era în trecere prin Sinaia şi mi-a adus o pereche de blugi mulaţi sexy (că elefănţelul când găseşte ceva să îl încapă trebuie să-l înfaşte :P).

Zi încheiată cu bine, mami anunţată de zborul fără turbulenţe şi aterizarea lină, rămas bun şi împăcarea că totul a decurs bine.
Pozele au ieşit tremurate. Din cauza berii, emoţiilor sau frigului?


4 comentarii:

anette spunea...

intr-adevar a fost o zi frumoasa pentru care tu te faci "vinovata" asa ca multumesc Anielle.

razvan spunea...

Cred ca a mai lipsit ceva ca sa fie perfect

O cabana...fulgi albi afara, o cana mare de vin fiert si de ce nu, o chitara...un cantec...de munte:)

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Anette, daca ti-ai dat acordul inseamna ca putem continua :).

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Razvan, ala e alt videoclip :D.