luni, 27 aprilie 2009

Margele insirate

Pornire in Saptamana Luminata in excursia asteptata cu infrigurare, cantand dis- de- dimineata din tot sufletul in cor cea mai potrivita rugaciune: "Hristos a inviat "; strabatut in treacat cu privirea curtile oamenilor, cu liliac alb purtandu-si semet coroana inmiresmata si salcami ce-si plecau umil catre pamant ciorchinii de flori albastru-violet; casute si garduri vopsite in culori vii brun, turcuaz, portocaliu, rosu si ghivece suspendate improvizate din tuciuri mici ; pietrele de la portite pictate cu zambete ca niste iconuri de pe messenger, semn ca romanii de prin zona Buzaului sunt tare inventivi si nu prea deprimati;


Colegii nostri de calatorie, varstnici si amuzanti, pusi pe sotii intre ei, glumind cand am ajuns la Vulcanii noroiosi: “ eu nu merg ca am mai vazut mocirla” . Apoi , dupa ce s-au lasat convinsi sa aselenizeze ( ca pe Luna te crezi in zona asta ) si-au privit musuroaiele ca niste mamaligi negre mari fierbande, au exclamat:”impresionant”.


Un indemn cu care ne-a dorit sa ramanem in gand parintele primei manastiri :

“ Daca nu pot iubi, macar sa nu fac rau !“ .

Dar nu e tot un fel de iubire?Aceasta grija sa nu ii ranesc pe cei din jurul meu ?

Un moment de tihna pe o bancuta in timp ce grupul era preocupat cu muzeul manastirii, eu cu mine si-o magnolie ce nu voia sa renunte la petalele ingalbenite; si-o vreme capricioasa ingemanata cu starile mele – cand senina si-ncalzita de-o dorinta optimista, cand apasatoare ca o ploicica racoroasa;


Un schit mirosind a lemn vechi si piosenia oamenilor contrastanta cu imbulzeala si agitatia din noaptea de Inviere de la biserica noastra; un popas pentru masa cu care suntem obisnuiti si cantecele dascalului pe drumul de intoarcere cu un repertoriu de romante si populare pe gustul enoriasilor;


Spre seara, o canapea crem unde ma simt acasa, suc de mere si gutui , muzica clasica in casti si un tremurici ce m-a trezit din visare ; niste ochi mari caprui aproape in lacrimi si o sora mai mica stapana pe sine si incurajatoare ca oricum nu aveam cum sa ajungem prea repede jos de la etajul 4.


Si poze facute cu telefonul :



Manastirea Ciolanu -Buzau










Tabara de sculptura Magura










Ca o curiozitate a locului, daca gustati subiectele paranormale, veti fi satisfacuti pe deplin. In vecinatatea taberei de sculptura , la mai putin de 200 de metri este o panta unde gravitatia pare sa o fi luat-o razna . Un autoturism lasat pe liber, cu motorul oprit si frana de mana lasata urca dealul ca si cum ar cobori, ignorand orice lege a fizicii.Sursa aici .




Vulcanii noroiosi







Manastirea Ratesti -Buzau









Schitul Jercalai -Urlati, Prahova






5 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Ai reusit sa-mi transmiti prin imagini si text multa iubire, liniste, frumusete, tot ceea ce ar trebui sa avem in fiecare zi, dar se pare ca acest ceva nu este pretuit asa cum ar trabui si trait asa cum ni se ofera. Multumesc.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Geanina,
De-asta imi plac mie asa mult astfel de calatorii:vezi lumea cu alti ochi si te incanti cu lucrurile simple.
Ma bucur ca am putut sa-ti daruiesc si tie o margea colorata din siragul meu :).

Mihaella Gheorghiu spunea...

mai ai margele?
ati intrat prin Buzau?stiu ca e un drum superb intre Buzau si Ciolanu.o padure care aproape ca se uneste deasupra drumului.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Mihaella,
Desprind pentru tine din salba mea o margeluta verde crud culeasa in treacat din padurea ce ducea catre manastire.
N-am vazut prea bine drumul caci am stat cam in al patrulea rand in autocar. Tare ciudata pajistea presarata cu sculpturi in piatra!

razvan spunea...

Buna Anielle,

Mi-a placut mult cum scrii tu...si am observat ca si tu ai placerea de a calatorii pe care o am si eu.

As fi incantat sa schimbam mai multe cuvinte.

Iti dau un link catre blogul meu:

http://www.raazzvy-opinions-mylifeinwords.blogspot.com/

Id-ul meu de mess: raazzvy

Pe curand!