vineri, 17 aprilie 2009

Hai !

Cand eram micuti , Pastele era atat de asteptat de noi pentru ca insemna in primul rand innoire. De la piele. Chilotei, maieut, ciorapei , rochita, pantofiori.
Apoi in Vinerea Mare , dupa ce cumparam flori cu sot mergeam la Denie. Ne indreptam catre biserica unde asteptam la coada ca sa trecem pe sub o masa de trei ori. Nu stiam care este semnificatia . Stiam doar ca e bine sa mergi la biserica si auzisem ca o sa te imbolnavesti sau o sa ai ghinion daca dai cu capul de acea masa .

In timp, am aflat de ce e important sa tii post si sa mergi la biserica, si ca masa unde ne inchinam si punem florile inchipuie catafalcul Mantuitorului nostru.
Mai apoi, cu mult inaintea crizei in care innotam cu totii, obiceiul de a ne imbraca cu lucruri noi de la piele a disparut .Nu iti da mana mereu sa cumperi haine dar chiar daca le purtam pe cele vechi, tot ne duceam curatei la slujba. Ce uitam insa cateodata este ca trebuie sa ne primenim si sufletul nu numai trupul . Asa ca ...

Hai sa ne curatim sufletul de noroiul cu care l-am improscat prin faptele si vorbele grele,
sa ne invesmantam cu bunatate si intelegere,
sa ne innoim cu ganduri albe de bine si sa lasam pe pustie rautatile!

Hai sa postim si cu gandul si cu vorba , nu numai cu mancarea caci nu numai ce bagi in gura e pacat ci si ceea ce scoti din gura,
sa facem fapte bune nu de ochii lumii ci pentru ca asa simtim si credem ca e de folos celor napastuiti,
sa nu mai urcam pe piedestalul lucrurilor importante disputele dintre noi ca sa nu-i facem pe plac stim noi cui !

Hai sa ii ducem in chip de flori lui Iisus Hristos inima noastra eliberata de povara tinerii de minte a raului indurat .Sa plangem azi cand El s-a jertit pentru noi.
Caci El a rabdat mult mai multe pentru mine, pentru tine, pentru noi.

Hai!

2 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Credinta, lumina, speranta.Paste Fericit!

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Multumesc la fel, Geanina.