joi, 15 noiembrie 2012

Un text pe care l-am gasit pe un blog drag care mi se potriveste. As vrea sa pot sa urmez aceste sfaturi. Duc lipsa de miscare 

 

Oboseala psihica si lipsa vitalitatii



Desi toti oamenii, cel putin la nivel declarativ, isi doresc sa se simta plini de energie, linistiti, echilibrati si optimisti, in realitate, prea putini reusesc sa se bucure de o stare de spirit multumitoare si de un nivel de energie pozitiva crescut. 


Serile multora dintre noi, mai ales acum, cand vremea este mai rece si mai mohorata, sunt dominate de senzatii de sfarseala, lipsa de energie, apatie, ganduri negative si griji. Multi dintre cei pe care ii cunosc imi povestesc ce insomnii ciudate au, cand par ca dorm, dar mintea inca este activa, motiv pentru care se trezesc si mai obositi si mai nemotivati. 


Altii chiar arata devitalizati, palizi si fara scantei de viata in ochi sau obraji. Mai ales femei am vazut asa, ca niste fructe uscate, fara seva, ca si cand ar fi copii slabe ale propriei fiinte. Sunt multe cauze posibile si multe lucruri mici pe care le putem face pentru a schimba lucrurile in bine. Eu insami le aplic cand vreau mai multa energie (stiu, toata lumea se sperie cand zic ca vreau mai multa energie, pentru ca am, in general, mai mult decat suficienta, comparativ cu cei din jur).



  1. Dupa Jung, devitalizarea este cumplita cand omul face altceva decat este in firea lui sa faca. Un job care ii displace. De ex, sa fie contabil cand el este pasionat de sculptura, analist financiar cand el ar fi fost un coach bun sau sa profeseze ca jurist, cand ar fi fost un farmacist sau un medic veterinar de exceptie (exemple pe care le-am intalnit)
  2. Nu petrecem timp in natura. Deconectarea de natura are ca efect devitalizarea si scaderea dramatica a energiei. Cu atat mai rau cu cat locuim/lucram la etaje superioare, legatura noastra energetica cu Gaia este mult subtiata si vulnerabila de la etajul trei in sus...Incearca sa introduci in rutina ta plimbari prin parcuri sau paduri, sa atingi castanele, coaja trunchiurilor de copac, sa dai cu piciorul in frunzele cazute, sa inhalezi aerul curat, aspru. Fa cumva sa testezi macar o luna, zi de zi, mici plimbari, dimineata sau seara. De citit in plus si aici.
  3. Lipsa alimentelor vii din alimentatie. Nu manca nimic fara ridichi crude, cateva frunze de salata verde, castraveti, ardei gras rosu sau galben (merg toate in sandwich-uri), mancarea gatita acompaniata de salate de varza rosie cu morcovi si germeni (eu gasesc la Billa). Mananca gutui parfumate, struguri negri Hamburg, prune, mere romanesti. O masa din fructe si seminte (de floarea soarelui decojite sau miez de nuca) dimineata. Recomand si energizantul natural de aici: http://mierea-de-albine.blogspot.ro/p/energizant.html. 
  4. Somnul neodihnitor-ca sa dormim bine, trebuie si fizic sa fim extenuati, ori noi avem adesea doar mintea obosita. Stam in pozitii gresite la birou (indreapta spatele chiar acum, facand acest lucru simplu se va schimba si calitatea gandurilor), muncim fara sa ne miscam de pe scaune.... Plimba-te prin frig seara, pune o haina buna pe tine si un sal gros si iesi afara la cateva ture de cartier. Bea apoi acasa o cana de ceai de musetel cu miere, sau de lavanda sau de tei, fa un dus rapid si la nani. Nu manca greu seara...o banana ajunge sau o portie mica de mancare, cu 1-2 ore inainte de culcare.
  5. Roaga-te si cere ajutor ingerului tau sa te vegheze si sa iti trimita somn odihnitor, sa te reconecteze cu Divinul, sa te inspire si sa te vegheze. O lumanare parfumata aprinsa pe noptiera, asternuturi curate, proaspete, putina muzica relaxanta si un ceai calmant pot sa fie de mare ajutor. 

As mai adauga la lista indragosteala, cel mai bun energizant si motivant ever! Gasirea unui sens, a unei misiuni personale, lecturi inspirationale ca cele de aici sau de aici. 


Cand vibram de energie, lucrurile intra intr-un flux fascinant. Devenim vizibili si atragatori pentru cei din jur. Cine are energie, acela are puterea. Gasim solutii mai usor, facem mai multe lucruri mai repede, devenind mai performanti. Visam cu ochii deschisi si intrevedem si caile pentru a ne pune visele in practica. Gasim timp pentru hobby-uri, pentru relatii, pentru filme, pentru noi, pur si simplu. Necazurile pur si simplu nu se pot prinde de noi. Asa ca, iata, suficiente motive pentru a pune in aplicare si a gasi si alte cai pentru a mari nivelul de energie si vitalitate.


Va las, vreau sa imi termin gutuia :-)
"

0 comentarii: