joi, 11 februarie 2010

Februarie

Sfârşitul lui februarie 2008.
Visam că eram cu Nico într-o cameră de hotel pe malul mării. Şi dintr-o dată vedeam valurile înălţându-se ameninţător, mai mari decât tot hotelul, îndreptându-se spre noi. Ne-am încurajat şi ne-am spus că trebuie să scăpăm de năpasta ce se abătea asupra noastră. Şi am scăpat.
Cînd m-am trezit nu am putut să nu mă gândesc cu îngrijorare că ne paşte un mare necaz.
Peste doar câteva zile murea tatăl meu.

La mai bine de un an am visat din nou un tsunami. De data asta eram cu mami şi tati într-un hotel. Vedeam geamurile uriaşe spărgându-se şi apa tâşnind către noi cu o viteză şi putere uimitoare. Îmi amintesc stăpânirea de sine a tatălui meu, încrederea că totul va fi bine. De aceea când m-am trezit nu am mai vrut să iau în seamă visul, nu am reţinut data, nu mai ştiu dacă s-a întâmplat ceva grav după.

Februarie 2010. Aseară. Era vara toridă în visul meu şi eu aşteptam într-o staţie , unde a oprit un autobuz militar ( cum vine asta?) plin cu soldaţi americani . Un autobuz blindat, khaki , să se asorteze probabil cu uniformele de camuflaj. Era aşa aglomeraţie în autobuzul ăsta iar eu le-am spus că sunt claustrofobă şi nu mai pot respira. Cineva a deschis o uşiţă ce dădea către şofer şi a eliberat puţin din spaţiu.
Pe geamul din faţă vedeam că şoseaua pe care rula autobuzul nostru e paralelă cu ţărmul mării. Priveam marea de un albastru deschis, curat, o vedeam cu vine şi apoi se retrage, până când am observat cu toţii că invadase şoseaua. Unii au chicotit, neconsiderând o primejdie. Şoferul n-a schiţat nici o mişcare, de parcă ar fi condus un super-autobuz cu care putea să treacă prin apă şi foc. Apoi m-am gândit ca fiind unul blindat, poate că nu intră nici apa în el. M-am înşelat. În scurt timp am simţit gustul sărat al apei de mare. Şi mi-am dat seama că deja eram pierduţi. Mi-am dus mâna la nas să îmi ţin respiraţia. N-am auzit strigăte, n-am văzut disperare.
M-am trezit în vis în braţele unui bărbat. Printre alge şi scoici sfărâmate. Supravieţuiserăm cu toţii. Şi el era cel care mă proteja, care avea grijă de mine.

M-am trezit din vis. Suspinând. Refuzând să dau conotaţii întâmplărilor din vis. Când să ies pe uşă mi-am dat seama că îmi plouase în casă. Pe hol, pe langă tabloul electric şi în dormitorul mic, peste haine. Nu am avut ce face decât să acopăr cu preşuri, prosoape şi să plasez strategic ligheane.
În stradă, marea fleşcăială. Am luat apă la ghete prin găurelele pe unde trec şireturile iar Dănica nu a mai vrut să pornească. Am ajuns târziu la servici după pe m-a colectat o maşină a firmei. Pe la mijlocul drumului şoseaua era năpădită de apă, formând un mini-lac. Câmpul era alb, orbitor. Enervant.
În curtea fabricii multă zăpadă topită. Am ajuns în birou udă până mai sus de glezne. Şi atunci am observat ce îmbrăcasem. Pantalonii pregătiţi de cu o seară înainte. De aceeşi culoare cu gecuţa cu blană la guler şi manşete. Khaki.
Dacă legăturile şi semnele continuă, poate apare şi salvatorul meu din vis. Până atunci promit să strâng peştii pe care îi voi găsi diseară cu burta în sus în apartament.

10 comentarii:

anette spunea...

cred ca tatal tau, de acolo din cer, vegheaza asupra ta si a familiei tale si de aceea nu s-a intamplat nimic rau dupa visul tau, v-a aparat el, cat despre visul de aseara- a fost cu happy end asa ca nu poate fi prevestitor decat de ceva bun, asa ca smile :)

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

Anielle, eu , dupa cum am promis odata, vreau sa vad partea plina a paharului( nu a orasului).
Ia-o incetisor. Nu te enerva. Oricum, ce a fost greu a trecut. O sa vina el, salvatorul. Impreuna veti usca hainele, apoi, musai o sa cheme un specialist sa se uite la contor- nu-l atinge, poate nu este corect sa aprinzi lumina, pana nu-l repari.
Si , in scurta vreme, va fi primavara. El o vina cu ghiocei. Esti mai bine, acum?
Iti tin pumnii. Si nu uita- diseara, mergem, totusi, la concert!

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

Anielle, esti bine? Ai uscat lucrurile?

Sau esti la concert?
Eu nu m-am dus. Aici a plouat atat de mult, ca era nevoie de cizmulite speciale. Am ramas acasa.

O noapte linistita!

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Anette, asa este. Tatal meu ne este alaturi si ne da din optimismul si seninatatea lui:).

Visul s-a terminat cu bine.Asa si ziua. Lucky me !

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Gina,draga mea nici nu stii cat de mult ma bucur cand imi pasesti pragul si cat de bine imi prind sfaturile tale. M-am intors de la servici cu inima stransa caci nu stiam ce ma asteapta acasa. Nu mai plouase asa ca am rasuflat usurata si dupa ce am strans si pus la uscat ,am dat o fuga cu Nico pana la mami la tara. Am zambit cand, intrand intr-un magazin sa cumparam cate ceva (mai ales un ,,kindel" pentru Faviu mic), Nico a vazut un catelus si s-a aplecat sa il mangaie. Apoi in drum spre tara, a auzit la radio nr de tel al protectiei impotriva abuzurilor fata de animale si l-a salvat imediat in telefon. Despre ce vorbeam noi ieri?:).

La concert nu am mers. Ti-am scris motivul. Si o sa iti spun si parerea dupa ce o sa vad filmul proaspat descarcat.
Noapte linistita!

Cristian Lisandru spunea...

Vise... Câteodată ne trezim ÎN realitate. Tot în vis...

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

Cat de fericita este mama voastra!!!

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Cristian, as vrea sa ma trezesc intr-unul din visele de aseara...

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Gina, ma gandesc ca fratele meu i-a facut mamei mele cel mai frumos cadou: pe Flavius. SA fi vazut aseara cum ii atarnase din tavan un pinguin si un elefantel ca sa se joace. Mi-a spus ca trebuie sa ii gaseasca tot timpul ceva nou, interesant, care sa ii capteze atentia.
Din partea mea si a lu' Nico mai are de asteptat astfel de bucurii :).

P.S. Mami tot gemeni este ;)

razvan spunea...

Anielle, uneori visele reflecta gandurile noastre din starea de veghe:)

Sper ca gasesti pe cineva dupa inima ta:)