marți, 24 februarie 2009

Mai rarut ,ca-i mai dragut

M-am trezit joi fara internet acasa . Primul gand a fost ca e vreo defectiune asa ca nu m-am impacientat . Am scos cardul si am incercat din nou . Cum nu se facuse nici o modificare, am restartat laptopul.Nu a mers si am reluat procedura. Nimic. Am inceput sa ma enervez . Ma vedeam deja joi seara , pedepsita sa stau in tovarasia racelii cu care m-am pricopsit , fara blog, fara youtube ,fara trilulilu, fara google .

Am inceput sa dau din colt in colt plina de neliniste .Ca un fumator fara de tigari ( spun prostii pentru ca nu sunt fumatoare si nu stiu stiu cum se simte un om care fumeaza mult si ramane fara tigari dar i-ati auzit cu totii cum se plang iar pentru ca zi de zi internetul e prietenul meu la servici cat si acasa si apoi vazandu-ma in prag de weekend lipsita de aceasta placere , am apelat la o astfel de comparatie ca sa se priceapa cat de greu mi-a fost) .Cei care isi petrec mare parte din timpul lor in fata monitorului probabil ca ma inteleg .Cateva secunde m-a fulgerat ideea sa dau cu laptopul de pereti ; noroc ca in cateva fractiuni de secunda m-am gandit ca mai am nevoie de el . Seara de joi mi-am petrecut-o tot incercand sa ii dau de cap dar fara izbanda.Am adormit cu nervi si cu gandul ca a doua zi o sa solutionez problema.

A doua zi insa n-am avut timp cu toata zarva de la servici .Apoi am primit un pont cum ca un vanzator de carti de anticariat fusese zarit in oras si m-am indreptat catre locul cu pricina. L-am gasit.Era frig si imi inghetau mainile incercand sa caut ce ma interesa si nu ma puteam hotara ,ca un copil pe care il lasi in mijlocul multor jucarii si le-ar voi pe toate.M-am intors acasa foarte bucuroasa carand o sacosa plina de carti.Am intrat sa verific totusi daca nu se intamplase vreo schimbare cu internetul meu .N-am avut noroc.Abia pe seara am aflat cauza.Asa ca am petrecut un weekend fara internet , rezistand catorva porniri de a ma deplasa la verisoara mea sa imi verific mesajele si sa dau o raita pe blog asa , de control.

Abia luni la servici m-am mai putut intalni cu el.Blogul era tot acolo ,nu fugise nicaieri si cum e copia vietii mele asteapta cumintel o noua postare fara sa ma zoreasca ; site-ul filarmonicii mi se pare inutil de accesat(saptamana trecuta afisa in program concertul meu preferat al lui Beethoven dar cand am ajuns in timpul primei parti , fugita de la servici si cat p-aci sa deranjez o sala intreaga cu tusea mea , am avut neplacuta surpriza sa vad/aud ca fusese inlocuit cu Brahms); casuta de pe yahoo era aglomerata cu emailuri din alea cu filmulete si glumite pe care mi-e intotdeuana lene sa le descarc dar le salvez totusi intr-un folder in eventualitatea unor vremuri plictisitoare in care ele isi vor gasi rostul.

Sunt inca in proces de "dez-internetizare" . Si imi petrec timpul altfel .Mi-am aranjat cartile si cd-urile de muzica clasica si mi-am ingrijit plantele . N-am facut nici un demers pentru a-mi recupera internetul acasa.Fac experimente pe mine sa vad cat pot rezista. Si pana una-alta ma duc sa vad de ce tot sufera tanarul asta Werther.




6 comentarii:

Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tzuca Bufnitzuca spunea...

Paul,
Da ,am nevoie de liniste si aceasta intamplare a venit probabil in intampinarea dorintei mele de a ma tine putin departe de internet si de a acorda mai multa atentie si altor lucruri. Nu zic ca nu-si are utilitatea lui dar in ultima vreme devenise ca un virus de care incerc sa ma debarasez. In rest, sunt bine, multumesc.

Anonim spunea...

Am patit aceeasi faza cand iti citeam postul aseara. Mi-a picat netul si nu mai puteam sa-l resucitez. Dar eu pot trai fara el.
Ce carti ale lui Eliade ai luat? Mi-a sarit numele in ochi. :D

Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tzuca Bufnitzuca spunea...

Ade, am gasit doar ,,Noaptea de Sanziene " dar mi-a spus sa mai trec ca mai aduce si altele .
Cat despre internet , fa un test si vezi daca poti sta 3 zile fara el .Anunta-ma si pe mine daca reusesti:).

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Paul , de bunavoie am inserat poza cartilor pe care le-am achizitionat asa ca nu e bai daca cineva vrea sa le vada.Lista inca e lunga dar bucuria e mare pentru ca am reusit sa iau o parte din ele .

Si mie mi-a facut mare placere sa citesc si imi amintesc cum imprumutam carti sau mergeam la sala de lectura . Pacat ca apoi au fost altele mai importante de rezolvat care nu mi-au mai lasat timp sau n-am mai avut nici dispozitie de a sta si savura o carte.
Nu citisem ,,Muntele vrajit "asa ca m-am apucat acum :).