marți, 6 ianuarie 2009

Prima luni

07.00 .Trezire greoaie dupa o vacanta petrecuta dupa fusul orar al Americii .Opresc alarma ,plusez 20 minute peste ora fixa si ma culc la loc. Ma gandesc ca pe viitor sa ii joc niste feste organismului meu si sa pun ceasul sa sune la ore mai putin obisnuite : 7.08 ; 7.22 ; 8.37 .(Stiu pe cineva care spune : vin in 18 minute sau : vin in 37 minute .Nu in 35 ,nu in 40 .In 37 !)

07.20- Muzica de inviorare si una bucata stire : niste baieti s-au gandit ca or sa ajunga mai repede la munte daca or sa mearga cu masina pe contrasens ,pe linia de urgenta ,in ciuda celor care avansau foarte greu in coloana . Mda. Teribilismul tinerilor. Imi amintesc de noaptea de revelion cand unii spargeau sticlele pe sosea in plin oras .Si bucuriei mele de la 12 noaptea ii luase locul dezamagirea si apoi teama de a nu primi vreo petarda in cap.


07.30 - Ma desprind anevoie din pat .Constat ca peste noapte ,baia s-a transformat in ghetarie .Minunat.Daca nu reusisem sa ma trezesc,acum sigur o s-o fac .E musai sa schimb caloriferul ala!


08.00- Impact cu aerul de afara suparator.Mi-e greu sa ma acomodez dupa atatea zile de lenevit in casa . Usa masinii intepenita.Urc pe cea din dreapta .Buna alegere pentru azi pantalonii . Parbriz curatat cu miscari sprintene ca-ntr-un film mut derulat pe repede .Daca m-ar urmari cineva de dupa perdea s-ar amuza.O saritura peste schimbatorul de viteze si pornire in tromba (glumesc ) cu radioul in surdina ca sa aud cum toarce motorul (asa zicea el tati) .


08.30 – Posibilitate de a face turturi in birou daca stai intr-un loc.In trend cojocul sau caloriferul lipit de spate.Nu ma despart de geaca si de fularul lung mov primit in dar de la mosu ‘ .Maini amortite .Manusile nu se agreaza cu tastatura de la ultima cearta ( tastatura fusese invinuita ca scoate vorbe aiurea cand de fapt manusile o luasera pe cai gresite).


12.15 –Ora mesei.Ne adunam mai multi eschimosi in iglu.Vorbim o limba simplificata ,cu fraze intretaiate de dardaiala si clantanit de dinti ce intetesc senzatia de frig . Mananc pe graba, in picioare ca la expres. Pe scaune ,domnul de la protectia muncii a inscriptionat pe-ntelesul tuturor :Do not touch !Very cold! Mainile-mi raman inclestate pe pahar si simt inghititura de apa pana in varful degetelor de la picioare .Ma intorc in birou .De-o fi sa intepenesc ,sigur o sa ma vada cineva ca doar nu degeaba avem geamuri intre birouri si nu pereti.


16.00 – Caldut.Daca ar exista si un schimb doi ,ar gasi o atmosfera numai buna.Si-n timp ce traversez orasul ca s-o reped pe-o colega acasa ,ma gandesc ca diseara o sa stau la caldurica ,cu un ceai fierbinte si cu prima carte din cele 10 in brate .


17 si ceva – La semafor, un nene ma indeamna sa pun mana pe Vasilica cel aducator de noroc.E cald la mine in masina si incep sa ma dezmortesc .Si mi-ar placea sa sar direct la partea cu ceaiul. Sunt ca un om de zapada ,cu ochii mari de taciune ce incepe sa cedeze sub amenintarea radiatorului .Si ma topesc ,si ma preling pe sub volan , si aproape ca nu mai ramane din mine decat fularul lung mov. Atunci ,profa de pian ma apuca de ciucurii fularului si-mi spuse : Ei ,doar nu te gandesti sa chiulesti de la prima ta lectie de pe anul asta !

Ma recompun ca-n Terminator .Ploiesti. Frig .Coafura rezista .Tentativa de a adormi in camera invaluita in miros de betisoare parfumate .


19 si un pic- Ma indrept spre casa holbandu-ma la monstrii de metal din Oraselul copiilor .Cine se da pe vremea asta in ciocan ? Ajung in dormitor transformata in sloi de gheata si caut un leac rapid de revenire la starea initiala .Pentru multa vreme insa raman sora cu Craiasa zapezilor. Dragul meu , asta seara ai tot dreptul sa te plangi ca sunt cam rece.

7 comentarii:

spera spunea...

Vasilică?:)

Mihaella Gheorghiu spunea...

chiar....bine intrebat Spera.Coafura rezista si fara....buuun!m-am amuzat copios la fiecare rand.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

:)) Dragele mele ,
"Vasilica " ii cheama pe toti mieluseii ce sunt carati prin oras cu scopul de a face un ban de pe urma lor ,cu ,,promisiunea" ca vei avea noroc daca ii atingi.
Indemnul a fost adaptat de-a lungul timpului :
Pune mana pe Vasilica ,sa iti iei masina mica !a devenit :Pune mana pe Vasilica sa ajungi precum Ogica !
Dar voi ce credeati ?:p:D

spera spunea...

aha! tot la ceva norocos mă gîndeam, dar nu ştiam că poate fi numit şi Vasilică.

Anonim spunea...

Sunt impresionata. Foarte misto intrarea. La mai multe si mai bune.

Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tzuca Bufnitzuca spunea...

Merci,Thea.Mai multe cu siguranta;).