marți, 1 iunie 2021

Trăiesc într-o florărie

 Trăiesc într-o florărie așa că nu-i nevoie să te întrebi ce flori să îmi aduci.

Adu-mi poftă de viață, zâmbet și seninătate. Vino cu tine, trup și suflet, nu cu jumătăți de măsură. Adu-mi-te fără temeri și prejudecăți. Așa vei fi darul meu cel mai de preț, floarea mea adorată.



3 comentarii:

Dor spunea...

"Micul prinţ se duse să mai vadă o dată trandafirii.
- Voi nu semănaţi întru nimic cu floarea mea, voi încă nu sunteţi nimic, le spuse el. Pe voi nimeni nu v-a îmblânzit, precum nici voi n-aţi îmblânzit pe nimeni. Sunteţi aşa cum era şi vulpea mea. Nu era decât o vulpe, aidoma cu altele o sută de mii. Eu însă mi-am făcut din ea un prieten, iar ea acum nu are în lume seamăn.
Şi florile se ruşinară.
- Sunteţi frumoase, dar sunteţi deşarte, le mai spuse el. Nimeni n-ar avea de ce să moară pentru voi. Floarea mea, fireşte, un trecător de rând ar crede că e asemeni vouă. Ea însă singură e mai de preţ decât voi toate laolaltă, fiindcă pe ea am adăpostit-o sub clopotul de sticlă. Fiindcă pe ea am ocrotit-o cu paravanul. Fiindcă pentru ea am ucis omizile (în afară doar de câteva, pentru fluturi). Fiindcă pe ea am ascultat-o cum se plângea, ori cum se lăuda, ori câteodată chiar şi cum tăcea.
Fiindcă ea e floarea mea.
Şi se duse înapoi la vulpe.
- Rămâi cu bine, zise el...
- Te du cu bine, zise vulpea. Iată care-i taina mea. E foarte simplă: Limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor..."

Anonim spunea...

Astazi e o zi specială...
O zi perfectă pentru a ne ingriji de floarea noastră interioară...
La mulți ani!
Un buchet de gânduri frumoase îți trimit!

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Mă bucură când cineva se gândește la mine și îmi transmite gânduri bune. Dar ar fi și mai prețioase dacă expeditorul s-ar dezvălui de sub mantia anonimatului.