miercuri, 23 noiembrie 2022

Șef la cratiță




 Am avut o plăcere personală în weekend: să gătesc pentru ai mei, mai ales că mami nu mâncase fructe de mare și voiam s-o familiarizez cu gustul.

Așa că mi-am făcut cu grijă lista ingredientelor, mi-am organizat în minte planul pentru ca preparatele să fie gata în același timp și să fie servite calde, am spălat cu plăcere legumele, am mărunțit și curățat, am fiert și călit, am amestecat și turnat. Mami mi-a pasat și-un șorț și pe când ei se încinseseră la un joc de remi în sufragerie, m-am dus și m-am prezentat ca bucătarul lui din acea zi.

Am servit 

-supă-cremă de ciuperci cu crutoane făcute de mine,

-creveți în unt, usturoi, lămâie și cartofi la cuptor cu rozmarin,

-lava cake în premieră

N. a întrebat cu un aer de cunoscător dacă am pus și ciuperci în cremă, M. a glumit că la ce datorii are la mine, e foarte bună supa-cremă și a mâncat-o pe toată, mami a gustat câțiva creveți cu o reținere iar C. a fost super încântat de preparate, de implicarea mea în pregătire și de prezența tuturor la masă.

Le-am spus că vreau să particip la Chefi la cuțite și voiam să verific cu ei dacă aș avea șanse. După ce m-am exprimat, gândul a prins aripi și chiar mi-am închipuit cum ar fi să merg pe bune.

0 comentarii: